Ruta Trans Ports Btt 2 dies

111.5 km i 2.582 m. Ac.+

Si només disposeu de 2 dies, sens dubte, aquesta ruta 2 dies Trans Ports Tortosa-Beseit és un petit tast en Btt per descobrir l’essència del Ports. Així, sortint des d’Arnes es recorren 43,43 km i 1337 m. desnivell acumulat el primer dia (fins a Fredes) i 68,08 km i 1.245 m. desnivell acumulat al segon. En total 111,5 km i 2.582 m. acumulats per gaudir d´un magnífic descobriment dels Ports.

q

Dia 1. Arnes – Beceite – Fredes.

43,43 km i 1.337 m. desnivell acumulat.

La proposta inclou sopar i allotjament previ al primer dia de ruta a Arnes. La veritat és que és totalment recomanable fer una passejada pel poble per gaudir de la bellesa de l’entorn; dels carrers, places, porxos,… De fet, el 1992 va ser declarat com a Conjunt Històric per la Generalitat de Catalunya. Cal destacar l’Ajuntament d’Arnes, un dels edificis Renaixentistes més importants de tot Catalunya. Fins i tot hi ha un bonic Pou de Glaç al costat del poble.

La ruta comença, després d’un bon esmorzar, pedalejant cap a Beseit/Beceite. De seguida, quina meravella, el Toll del Vidre, un lloc magnífic amb una petita font natural molt a prop, a l’altra banda de la riera (i per tant, ja al Matarranya, Terol). Un petit corriol i de nou la pista que porta cap a Beseit.

Beseit (Matarranya). Mitja part.

Una població tranquil·la de poc més de 500 habitants a l’hivern però que quadruplica la xifra a l’estiu. I és que el seu atractiu és tant pel poble en si com per l’entorn, amb congostos, gorgs, coves… De fet, la ruta fa una petita passejada per la població, abans de sortir cap al Congost del Parrisal, seguint el Camí de la Sènia. Aleshores, uns 4 km més enllà comença l´ascensió per canviar de vall passant pels Estrets de Marraixa. I una segona ascensió fins a superar la cota de 1.080 metres és per trobar la pista que baixa de dret al Mas del Racó, en ruïnes i enfonsat al fons de la vall. La pujada fins a Sant Miquel d’Espinalvà és la més exigent de tota la ruta. És una gran construcció, amb diversos espais, envoltada de prats i pastures.

Queda una darrera ascensió, fins gairebé el cim del Tossal dels Tres Reis, que separa Catalunya, Aragó i València. I és que, passant per sota del Tossal (pic), la ruta deixa el Matarranya, per entrar al Maestrat, Castelló, a la Tinença de Benifassà. Val a dir que, els darrers gairebé 5 km són de baixada, passant pel Coll de Tombadons fins a Fredes.

Sopar i dormir, en un indret molt acollidor.

k

Dia 2. Fredes – Caro – Arnes.

68,08 km i 1,245 m. desnivell acumulat.

Havent esmorzat Fredes, la ruta repeteix un petit tram d’ahir per desviar-se cap al Coll de la Creu, després d’entrar a Tarragona només passar les planes del Mas del Ric de Fredes. A partir d’allà i fins als Plans de Millers, la ruta és un puja i baixa constant de petits collets per uns paisatges encantadors. Boixos i falgueres. I també bosquets de pi negre envoltant un munt d’exemplars de grèvol. És impressionant tot allò que l’entorn ofereix. Fins i tot, la ruta es desvia puntualment cap a la Casa del Rei, un bonic racó als inicis del Matarranya.

Aleshores, passat el Pla de Millers, després d’una forta baixada, comença un tram de petits collets que de mica en mica va pujant fins a la Font de la Cova de les Avellanes, al costat d’un petit aparcament. Els paisatges que han estat envoltant la ruta són meravellosos. Des de les formes geològiques fins a la varietat de flora abans d’assolir l’asfalt, entrant a Caro. I així la ruta «entra» a Caro: perquè hi ha diversos llocs per, si es vol, anar a algun dels bars/restaurants per poder menjar alguna cosa… Encara queda mitja ruta!.

Caro. Mitja part.

Una primera ascensió és per superar la vall -la zona més urbanitzada- per assolir els Plans de Llinars. Una sèrie de praderies per a les vaques i bous que lliurement pasturen. I un petit corriol apareix cap al Pla de Centelles, enllaçant amb el Refugi de Terranyes o del Torrero. Allí s’inicia un llarg corriol, amb un petit tram no ciclable d’uns 150 metres de baixada -els Clots- fins al Coll de Monfort. Sortosament, la baixada continua, ara ja per una bona pista -llevat d’una suau pujada- passant per davant de diverses masies abandonades (Mas de Safrà, Mas d’en Josepó…) fins al Mas de la Franqueta.

Actualment àrea de lleure és l’inici d’un nou tram: Un bonic i fàcil sender. Tanmateix, cal estar a l’aguait pels vianants que hi poden haver al sender. Perquè la ruta no entra als Estretsprohibit fer-ho sobre la bici– sinó que gira per entrar a la pista asfaltada que baixa fins a Horta de Sant Joan. Però aviat s’enllaça amb el camí d’Arnes, entrant al poble pel vessant sud, finalitzant la Ruta Trans Ports Btt 2 dies.

Así pues,

RESUM

Entonces, DISTÀNCIA TOTAL y también ALTIMETRIA TOTAL

Dia 1:           43,43 Km.                  1.337 m. Ascn. Acum. Posit.

Dia 2:           68,08 Km.                  1.245 m. Ascn. Acum. Posit.

TOTAL:        111,51 Km.                  2.582 m. Ascn. Acum. Posit.

Por tanto,

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d´equipatge d´allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria (veure Condicions)
 • Mapes i tracks de la ruta.

Entonces,

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar migdia de Picnic (opcional).
 • Begudes, aperitius, xopets, etc. no inclosos al menú.
 • Assegurança amb Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides i carregador (opcional)
 • Allotjament a Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot allò que no s’hagi especificat prèviament)
Open chat
Salut, Hola, Hello 👋
Et puc ajudar?, Te echo una mano? Can we help you?