RUTA 3 DIES Trans Ports Tortosa-Beseit.

Ruta 3 dies Ports Tortosa-Beseit.

 

La ruta de 3 dies de la Trans Ports Tortosa-Beseit és una bona opció per gaudir plenament de la ruta. Una proposta que sortint d’Arnes s’enfila fins al Boixar el primer dia (50,76 km i 1.492 m. positius acumulats). El segon dia fins a Caro sumen 50,76 km i 1.278 m. acum.). El tercer, de nou a Arnes, es fan 54,59 km i 812 m. de desnivell acumulat. En total, 156,11 km i 3.582 m. acumulats en una experiència inoblidable…

 

Dia 1. Arnes – Beseit – El Boixar

50,76 km i 1.492 m. desnivel acumulat.

Riera dels EstretsLa proposta inclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta a Arnes. Val a dir que és del tot recomanable fer una passejada pel poble per gaudir de la bellesa de l’entorn; dels carrers, places, porxos,… De fet, l’any 1992 va ser declarat com a Conjunt Històric per la Generalitat de Catalunya. Cal destacar l’ajuntament, un dels edificis Renaixentistes més importants de tot Catalunya. Fins i tot hi ha un bonic Pou de Glaç al costat del poble.

De fet, la ruta comença, després d’un  bon esmorzar, pedalant cap a Beseit. De seguida s’arriba al Toll del Vidre, un indret magnífic amb una petita font natural ben a prop, a l’altre banda del rierol (i per tant, ja al Matarranya, Terol). Tot seguit, un petit senderol i de nou la pista que mena cap a Beseit.

Beseit

Malgrat ser una tranquil·la població de poc més de 500 habitants a l’hivern, es quadruplica la xifra a l’estiu. I és que el seu atractiu és tant pel poble en sí com per l’entorn, amb congostos, gorgs, coves… De fet, la ruta fa un petit tomb per la població, abans de sortir vers el Congost del Parrisal, seguint el Camí de la Sènia. Uns 4 km més enllà comença l’ascensió per canviar de vall passant pels Estrets de Marraixa. Una segona ascensió fins a superar la cota de 1.080 metres és per trobar la pista que baixa de dret al Mas del Racó, enrunat i enclotat al fons de la vall. Però encara qeuda la pujada fins a Sant Miquel d’Espinalvà, la més exigent de tota la ruta. Es tracta d’una gran construcció, amb diversos espais, envoltada de prats i pastures.

Encara cal seguir ascendint, fins a gairebé el cim del Tossal dels Tres Reis, que separa Catalunya, Aragó i el País Valencià. I és que passant per sota el tossal, la ruta deixa el Matarranya, per entrar al Maestrat, Castelló, a la Tinença de Benifassà. Així, la ruta baixa pel Coll de Tombadons, per tombar per un camí molt trencat i obac fins al fons del Barranc de Trencaladres.  Finalment, el Coll de l’Andreu on la ruta enfila cap al Boixar, que es veu al fons.

Finalitza el dia amb el sopar i dormir a al Boixar, en un lloc realment acollidor. Com a casa!.

 

Dia 2. El Boixar – Mont Caro.

50,76 km i 1.278 m. desnivell acumulat.

Després d’esmorzar, la ruta enfila la petita carretera local cap a Fredes. Es repeteix un petit tram d’ahir per desviar-se cap al Coll de la Creu, després d’entrar a Tarragona tot just passar els plans del Mas del Ric de Fredes. A partir d’allà i fins als Pla de Millers, la ruta és un constant puja i baixa de petits collets per uns paisatges encantadors. Boixos i falgueres. Bosquets de pi negre envoltant un munt d’exemplars de boix grèvol. És impressionant tot el que l’entorn ofereix. A més, fins i tot la ruta es desvia puntualment cap a la Casa del Rei, un bonic racó als inicis del riu Matarranya.

Passat el Pla de Millers, després d’una forta baixada, comença un tram de petits collets que poc a poc es va enfilant fins a la Font de la Cova de les Avellanes, al costat d’un petit aparcament. A més, els paisatges que han estat envoltant la ruta són meravellosos. Des de les formes geològiques fins a la varietat de flora abans d’assolir l’asfalt, entrant a Caro. Una bonica zona urbanitzada, abans d’enfilar, però, el tram més dur: l’ascensió al Mont Caro.

Tot i que la pujada és extraordinària: uns 3,5 km per ascendir 350 metres de desnivell, realment val la pena. A més, si el dia és net -sovint hi fa vent- es pot veure fins les illes Balears. Finalment, la ruta baixa cap a l’allotjament. El segon día de la ruta 3 dies pemet gaudir d’un bon sopar. I dormir inclòs.

 

Dia 3. Mont Caro – Horta de Sant Joan  – Arnes.

54,59 km i 812 m. desnivell acumulat.

 

La primera ascensió per superar la vall -la zona més urbanitzada- és exigent. Un cop als plans, la ruta travessa uns boscos magnífics, envoltats de boixos i falgueres. Però ben aviat torna a descendir fins al fons del Clot de la Pega, per un entorn insòlit per tornar a ascendir per assolir els Plans de Llinars, uns prats on hi pasturen les vaques i bous. Aleshores, vé un petit sender mena al Pla de Centelles, enllaçant amb el Refugi de Terranyes o del Torrero. Allà s’inicia un llarg corriol, amb l’únic tram no ciclable sempre de baixada d’uns 150 metres -els Clots- fins al Coll de Monfort. A més, la baixada continua, però ja per bona pista -llevat d’una suau pujada- passant per masos abandonats (Safrà, Josepó…) fins al Mas de la Franqueta.

 

Sender Btt Ports TortosaMas de la Franqueta

Val a dir que actualment és un área de lleure. Però és també l’inici d’un nou tram de bonic i fàcil sender on cal estar a l’aguait pels vianants que hi puguin haver. Tammateix, la ruta no entra als Estrets -prohibit fer-ho sobre la bici- sinó que tomba cap a la pista asfaltada que baixa fins a Horta. Ben aviat s’observa a un costat el monument en memòria dels bombers de l’Incendi d’Horta. Finalment, Horta de Sant Joan.

Sobretot, és un poble singular, carregat d’història. Encara que la ruta travessa pel dret, és del tot recomanable fer un tomb pel cas antic, amb carrerons cargolats al voltant del Castell dels Temples. Pablo Picasso hi va estar un parell de temporades i hi ha un petit Museu força interessant. També és recomanable la visita a l’església parroquial, amb les escales ubicades a l’interior del temple. La ruta continua cap a la Via Verda. A més,  passa per Lo Parot, de visita obligada!. De seguida s’enllaça amb el camí d’Arnes, entrant al poble pel nord. Finalitza la ruta 3 dies de la Trans Ports Tortosa-Beseit. 

RESUM

                            DISTANCIA TOTAL                ALTIMETRÍA TOTAL

Día 1:                     50,76 Km.                             1.492 m. Desn. Acum. Posit.

Día 2:                     50,76 Km.                             1.278 m. Desn. Acum. Posit.

Día 3:                     54,59 Km.                               812 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:                 156,11 Km.                             3.582 m. Desn. Acum. Posit.

 

INCLOU:

 

NO INCLOU:

  • Lloguer de Bicicleta (opcional).
  • Dinar al mediodia (opcional).
  • Begudes, aperitius, etc, no inclosos al menú.
  • Assegurança Esportiva de Cancel·lació.
  • Assegurança Esportiva.
  • Lloguer de GPS, amb el suporte, brides, 2 jocs  de piles i caregador (opcional)
  • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
  • Altres (tot el que no s’ha especificat)

Open chat
1
Hola,
Vols que t'ajudem?