RUTA 2 DIES Trans Ports Tortosa-Beseit.

Ruta 2 dies Trans Ports Tortosa-Beseit.

Els Ports TortosaSi només es disposa de 2 dies, sense cap dubte, aquesta ruta 2 dies Trans Ports Tortosa-Beseit és un petit tast en Btt per descobrir l’essència del Ports. Sortint des d’Arnes es recorren 43 km i 1.337 m. desnivell acumulat el primer dia (fins a Fredes) i 68 km i 1.245 m. desnivell acumulat el segon. En total 111 km i 2.582 m. acumulats per gaudir d’una magnífica descoberta dels Ports.

 

Dia 1. Arnes – Beseit – Fredes.

43,43 km i 1.337 m. desnivel acumulat.

La proposta inclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta a Arnes. Val a dir que és del tot recomanable fer una passejada pel poble per gaudir de la bellesa de l’entorn; dels carrers, places, porxos,… De fet, l’any 1992 va ser declarat com a Conjunt Històric per la Generalitat de Catalunya. A destacar l’ajuntament, un dels edificis Renaixentistes més importants de tot Catalunya. Fins i tot hi ha un bonic Pou de Glaç al costat del poble.

Però la ruta comença, després d’un  bon esmorzar, pedalant cap a Beseit. De seguida s’arriba al Toll del Vidre. Realment, és un indret magnífic amb una petita font natural ben a prop, a l’altre banda del rierol (i per tant, ja al Matarranya, Terol). Tot seguit, cal seguir un petit senderol i de nou la pista que mena cap a Beseit.

Beseit

Malgrat que és una tranquila població de poc més de 500 habitants a l’hivern, la veritat és que quadruplica la xifra a l’estiu. I és que el seu atractiu és tant pel poble en sí com per l’entorn, amb congostos, gorgs, coves… De fet, la ruta fa un petit tomb per la població, abans de sortir vers el Congost del Parrisal, seguint el Camí de la Sènia. Uns 4 km més enllà comença l’ascensió per canviar de vall passant pels Estrets de Marraixa. Una segona ascensió fins a superar la cota de 1080 metres és per trobar la pista que baixa de dret al Mas del Racó, enrunat i enclotat al fons de la vall. La pujada fins a Sant Miquel d’Espinalvà és la més exigent de tota la ruta. Es tracta d’una gran construcció, amb diversos espais, envoltada de prats i pastures.

Ruta pels Ports Tortosa Beseit

Queda una darrera ascensió, fins a gairebé el cim del Tossal dels Tres Reis, que separa Catalunya, Aragó i el País Valencià. I és que passant per sota el tossal, la ruta deixa el Matarranya, per entrar al Maestrat, Castelló, a la Tinença de Benifassà. Finalment, gairebé 5 km de baixada, passant pel Coll de Tombadons fins a Fredes.

Sopar i dormir, en un indret molt acollidor.

 

Sender Ports Btt redDia 2. Fredes – Caro – Arnes.

68,08 km i 1.245 m. desnivell acumulat.

Havent esmorzat a Fredes, la ruta repeteix un petit tram d’ahir per desviar-se cap al Coll de la Creu, després d’entrar a Tarragona tot just passar els plans del Mas del Ric de Fredes. A partir d’allà i fins als Pla de Millers, la ruta és un constant puja i baixa de petits collets per uns paisatges encantadors. Sobretot, boixos i falgueres. I bosquets de pi negre envoltant un munt d’exemplars de boix grèvol. És impresionant tot el que l’entorn ofereix. Fins i tot la ruta es desvia puntualment cap a la Casa del Rei, un bonic racó als inicis del Matarranya.

Passat el Pla de Millers, després d’una forta baixada, comença un tram de petits collets que poc a poc es va enfilant fins a la Font de la Cova de les Avellanes, al costat d’un petit aparcament. Val a dir que els paisatges que han estat envoltant la ruta són meravellosos. Des de les formes geològiques fins a la varietat de flora abans d’assolir l’asfalt, entrant a Caro. La ruta hi “entra” per que hi ha diversos indrets per si es vol fer un àpat. Encara queda mitja ruta!.

Caro. Mitja part.

Tot seguit, una primera ascensió per superar la vall -la zona més urbanitzada- per assolir els Plans de Llinars. Un seguit de prats per les vaques i bous que lliurement hi pasturen. Aleshores, apareix un petit sender mena al Pla de Centelles, enllaçant amb el Refugi de Terranyes o del Torrero. Allà s’inicia un llarg corriol, amb un petit tram no ciclable d’uns 150 metres -els Clots- fins al Coll de Monfort. La baixada continúa, però ja per una bona pista -llevat d’una suau pujada- passant pel davant de diversos masos abandonats (Safrà, Josepó…) fins al Mas de la Franqueta.

Actualment àrea de lleure, és l’inici d’un nou tram: Un bonic i fàcil sender. Tanmateix cal estar a l’aguait pels vianants que hi poden haver al sender. Val a dir que la ruta no entra als Estrets -prohibit fer-ho sobre la bici- sinó que tomba per entrar a la pista asfaltada que baixa fins a Horta. Finalment,  s’enllaça amb el camí d’Arnes, entrant al poble per la vessant sud.

 

RESUM

                       DISTÀNCIA TOTAL                ALTIMETRIA TOTAL

Dia 1:                     43,43 Km.                             1.337 m. Desn. Acum. Posit.

Dia 2:                     68,08 Km.                             1.245 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:                 111,51 Km.                             2.582 m. Desn. Acum. Posit.

 

INCLOU:

 

NO INCLOU:

  • Lloguer de Bicicleta (opcional).
  • Dinar Picnic (opcional).
  • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
  • Assegurança Esportista (opcional).
  • Assegurança Esportista de Cancel·lació (opcional).
  • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
  • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
  • Altres (tot el que no s’hagi especificat)

Open chat
1
Hola,
Vols que t'ajudem?